Fes-te sòcia de la cooperativa i gaudeix del #CarnetDirecta

Fes el pas i, a més d’esdevenir copropietària del mitjà i poder participar en la presa de decisions i en els diferents òrgans de la cooperativa, aprofita els múltiples descomptes en projectes de l’ESS arreu dels Països Catalans.

Subscriure’s a la Directa i tenir accés a la versió quinzenal en paper o al contingut web no és el mateix que ser-ne sòcia i formar part del cor del projecte prenent veu i vot a les assemblees generals i decidint en quina direcció es tracen les línies estratègiques anuals del mitjà.

La Directa és una cooperativa de consum, entenent els continguts periodístics com un bé a disposició tant de les sòcies com de les que no ho són. Partint del fet que la independència de la informació marca la qualitat democràtica d’una societat, existim per contribuir a la transformació social.

Per fer valdre totes les persones que formen part de la cooperativa i amb la intenció de nodrir-nos de l’entorn solidari de què forma part el mitjà i de potenciar, alhora, altres iniciatives germanes, presentem el #CarnetDirecta: un catàleg de descomptes i promocions en altres projectes de l’economia social i solidària d’arreu dels Països Catalans.

Fa temps que ens coordinem braç a braç amb projectes que, com la Directa, treballen dia a dia per crear estructures sòlides desmarcades de la lògica mercantilista imperant, de la recerca insaciable del màxim benefici i de l’acumulació de riquesa a tota costa. Gràcies a l’existència d’aquesta altra economia, el #CarnetDirecta ve farcit d’avantatges en diferents àmbits: entrades a preu reduït al cinema, descomptes en cotxes elèctrics a les Illes o nits de refugi sota les estrelles en són alguns exemples.

Apropiar-se d’un mitjà de comunicació com la Directa significa ajudar a construir una alternativa real i sòlida d’un tipus de periodisme, aquell que no depèn de subvencions públiques, de la publicitat ni de partits polítics o sindicats que puguin influir en el contingut. Els mitjans són poderosos si els fem independents: fes-te sòcia de la Directa

NATURA

Xalet – Refugi dels Rasos de Peguera

Refugi de muntanya a Castellar del Riu, situat a 1.805 metres a Rasos de Peguera.

Descompte: 10% en la pernoctació o la mitja pensió
Més informació

NATURA

Caus de Mura

Alberg al poble de Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, gestionat sota principis de responsabilitat social i ambiental. 

Descompte: 10% en la pernoctació, en la mitja pensió i en la pensió completa
Més informació

NATURA

Refugi Molí de Gósol

Al costat del riu, en un entorn natural, es troba l’antic Molí de Gósol, actualment transformat en refugi de muntanya.

Descompte: 10% en la pernoctació, mitja pensió o pensió completa
Més informació

CINEMA

CineBaix

Cinema de proximitat basat en el voluntariat i l’autogestió amb l’objectiu de defensar i promoure la diversitat cultural a Sant Feliu de Llobregat.

Descompte: dijous i divendres, en comptes de 6 € d’entrada, en pagues 5 €
Més informació

CINEMA

Zumzeig Cinema

Situat a la ciutat de Barcelona, és un punt de trobada, reflexió i oci que ofereix projeccions de cinema independent en versió original i diverses iniciatives artístiques, socials i solidàries.

Descompte: De 7 € a 5,50 € en el preu d’entrada a les projeccions
Més informació

CINEMA

Tectònic

Vuit festivals de cinema de Catalunya ens hem unit per crear el Tectònic: un festival de cinema per sacsejar el món. Del 22 d’octubre a l’1 de novembre a les vostres pantalles.

Promoció: Codi per veure gratuïtament el film que vulguis. Escriu a comunicacio@festivaltectonic.cat fins el 19 d’octubre
Més informació

DRETS HUMANS

Irídia

Associació que treballa per a la defensa dels drets humans a Catalunya, principalment civils i polítics.

Promoció: tallers gratuïts (places limitades)
Més informació

ALIMENTACIÓ

Tres Cadires

Cooperativa sense ànim de lucre de desenvolupament local que elabora licors artesans de qualitat, comparteix el seu obrador amb altres projectes agroecològics i impulsa l’economia social i solidària a Ponent.

Descompte: 5% en licors (en la venta directa) i 10% en les activitats
Més informació

ALIMENTACIÓ

Economat Social

Cooperativa de treball per un consum responsable i una cultura autogestionada a la ciutat de Barcelona. Productes ecològics amb valor social i ambiental.

Descompte: reducció del preu de quota trimestral per ser-ne sòcia, de 20 € a 15 €
Més informació

ALIMENTACIÓ

Abarka

Un projecte que, oferint càtering de menjar senegalès i d’altres països africans, busca trencar paradigmes sobre les persones migrants i finançar projectes socials de l’associació Dunia Kato, tot minimitzant els impactes ambientals derivats dels seus serveis.

Descompte: 10% en els serveis de càtering
Més informació

MOBILITAT

Ecotxe

Cooperativa de consumidores i usuàries amb seu a Palma que ofereix el servei de lloguer per hores de cotxe elèctric compartit o carsharing.

Promoció: exempció del pagament de 100 € de capital social (pagant només el lloguer) en l’ús de cotxes elèctrics (màxim de 100 hores durant 3 anys). A més, les cinc primeres hores d’ús del servei seran gratuïtes.
Més informació

MOBILITAT

Som Mobilitat

L’objecte de Som Mobilitat és impulsar totes aquelles accions o projectes que contribueixin que tots els desplaçaments dels seus socis siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, i així reduir els vehicles acumulats a les nostres ciutats.

Promoció: 2 hores gratuïtes en l’ús de vehicle elèctric si et dones d’alta com a sòcia de Som Mobilitat
Més informació

TELEFONIA

Som Connexió

Primera cooperativa de telefonia. Ofereix una alternativa de consum en el sector  de la telefonia i internet amb l’objectiu d’avançar cap a la sobirania de les telecomunicacions.

Promoció: contractar una línea de telèfon mòbil sense necessitat d’aportar el capital social de 100 €.
Més informació

ESPORT I SALUT

Ioga Sants – Connecta’t

Projecte col·lectiu situat al barri de Sants de Barcelona de salut integral i comunitària a través de la pràctica i l’estudi del ioga Iyengar, els canvis d’hàbits quotidians, i la millora de la salut física, emocional i social.

Descompte: 15% en les classes de ioga
Més informació

SALUT

Cos Salut

Cooperativa de salut que vol transformar positivament el model actual per un de més sostenible, que resolgui les necessitats reals dels usuaris. 

Descompte: 30% en visites, teràpies (excepte odontologia) i formacions i xerrades a preu de sòcies de COS
Més informació

CULTURA

Ateneu Popular 9 Barris

Centre sociocultural públic, nascut de l’okupació veïnal l’any 1977 entre els barris de Roquetes i Trinitat Nova de Barcelona, que funciona segons el model de gestió comunitària. 

Promoció: entrades gratuïtes (places limitades) a tota la programació del cicle de Cítric i del Ròmbic. Envia un correu a comunicacio@ateneu9b.net fins a 2 dies abans de cada espectacle
Més informació

CULTURA

Euskal Etxea

És el racó d’Euskal Herria a Catalunya: eusquera, concerts, literatura, cinema, tallers, xerrades, festes i molt més! 

Descompte: 10% en tallers i cursets
Més informació

TÈXTIL

La Ciutat Invisible

Projecte cooperatiu i autogestionari situat a Barcelona dirigit a crear i difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social.

Descompte: 10% en els productes tèxtils
Més informació

ART I TÈXTIL

UbeEfe

Roba i art, des de Xàtiva, per la transformació social. 

Descompte: 5% en la roba (Ubeefe) i 5% en serigrafia i altres serveis (Cendra)
Més informació

EDITORIAL

La Repartidora

Espai social i cultural al barri de Benimaclet de València per a la difusió, el debat, la formació i la recerca d’alternatives socials, polítiques i econòmiques des del pensament crític i els moviments socials.

Descompte: 15% en cursos de formació i 10% en tots els llibres de l’editorial Caliu
Més informació

Si ets membre d’un projecte o entitat de l’economia solidària i vols informar-te de com formar part del Carnet Directa, escriu-nos a info@directa.cat i en parlem.