Fes-te sòcia de la cooperativa i gaudeix del #CarnetDirecta

Fes el pas i, a més d’esdevenir copropietària del mitjà i poder participar en la presa de decisions i en els diferents òrgans de la cooperativa, aprofita els múltiples descomptes en projectes de l’ESS arreu dels Països Catalans.

Subscriure’s a la Directa i tenir accés a la versió quinzenal en paper o al contingut web no és el mateix que ser-ne sòcia i formar part del cor del projecte prenent veu i vot a les assemblees generals i decidint en quina direcció es tracen les línies estratègiques anuals del mitjà.

La Directa és una cooperativa de consum, entenent els continguts periodístics com un bé a disposició tant de les sòcies com de les que no ho són. Partint del fet que la independència de la informació marca la qualitat democràtica d’una societat, existim per contribuir a la transformació social.

Per fer valdre totes les persones que formen part de la cooperativa i amb la intenció de nodrir-nos de l’entorn solidari de què forma part el mitjà i de potenciar, alhora, altres iniciatives germanes, presentem el #CarnetDirecta: un catàleg de descomptes i promocions en altres projectes de l’economia social i solidària d’arreu dels Països Catalans.

Fa temps que ens coordinem braç a braç amb projectes que, com la Directa, treballen dia a dia per crear estructures sòlides desmarcades de la lògica mercantilista imperant, de la recerca insaciable del màxim benefici i de l’acumulació de riquesa a tota costa. Gràcies a l’existència d’aquesta altra economia, el #CarnetDirecta ve farcit d’avantatges en diferents àmbits: entrades a preu reduït al cinema, descomptes en cotxes elèctrics a les Illes o nits de refugi sota les estrelles en són alguns exemples.

Apropiar-se d’un mitjà de comunicació com la Directa significa ajudar a construir una alternativa real i sòlida d’un tipus de periodisme, aquell que no depèn de subvencions públiques, de la publicitat ni de partits polítics o sindicats que puguin influir en el contingut. Els mitjans són poderosos si els fem independents: fes-te sòcia de la Directa

NATURA

Xalet – Refugi dels Rasos de Peguera

Refugi de muntanya a Castellar del Riu, situat a 1.805 metres a Rasos de Peguera.

Descompte: 10% en la pernoctació o la mitja pensió
Més informació

NATURA

Caus de Mura

Alberg al poble de Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, gestionat sota principis de responsabilitat social i ambiental. 

Descompte: 10% en la pernoctació, en la mitja pensió i en la pensió completa
Més informació

NATURA

Refugi Molí de Gósol

Al costat del riu, en un entorn natural, es troba l’antic Molí de Gósol, actualment transformat en refugi de muntanya.

Descompte: 10% en la pernoctació, mitja pensió o pensió completa
Més informació

NATURA

Casa-Refugi el Boixar

Casa centenària ubicada a la Tinença de Benifassà, actualment ofereix servei de mitja pensió (sopar / dormir / esmorzar).
Descompte: 10% en servei de mitja pensió.
Més informació

NATURA

Cal Riba

Allotjament rural al petit poble de Torrebusqueta, en un racó desconegut i preciós de l’Anoia, gestionat sota principis de responsabilitat social i ambiental.

Descompte: 10% en la pernoctació.
Més informació

NATURA

Territori de Masies

Cooperativa rural formada per veïns, associacions i empreses dels pobles del baix Solsonès que s’engresca i treballa per promoure, reivindicar i protegir les maneres de fer, els paisatges, i la vida als pobles del baix Solsonès.

Descompte: 20% de descompte en les activitats que sorganitzen al llarg de l’any.
Més informació

CINEMA

CineBaix

Cinema de proximitat basat en el voluntariat i l’autogestió amb l’objectiu de defensar i promoure la diversitat cultural a Sant Feliu de Llobregat.

Descompte: dijous i divendres, en comptes de 6 € d’entrada, en pagues 5 €
Més informació

CINEMA

ZUMZEIG

Cinema cooperatiu i participatiu amb una programació en versió original i altres activitats culturals.

Promoció: Descompte en les entrades de les projeccions, de 7 € a 5,50 €. Descompte: €1,50 en el preu de l’entrada al cinema. Només vàlid en taquilla presentant el carnet de La Directa.
Més informació

CINEMA

Festival Protesta

Festival internacional de cinema de crítica social.

Descompte: 10% en la compra dels abonaments del Festival Protesta (5 entrades a 20€ *- 10%) La gestió de la compra del’abonament es fa directament a taquilla i per tant s’haurà de mostrar el carnet en el moment d’efectuar el pagament.
Més informació

DRETS HUMANS

Irídia

Associació que treballa per a la defensa dels drets humans a Catalunya, principalment civils i polítics.

Promoció: tallers gratuïts (places limitades)
Més informació

NETEJA

A Granel

Cooperativa de treball que ven i distribueix productes de neteja, cuina i cosmètics amb certificat ecològic.

Descompte del 5% en tots els productes
Més informació

ALIMENTACIÓ

Tres Cadires

Cooperativa sense ànim de lucre de desenvolupament local que elabora licors artesans de qualitat, comparteix el seu obrador amb altres projectes agroecològics i impulsa l’economia social i solidària a Ponent.

Descompte: 5% en licors (en la venta directa) i 10% en les activitats
Més informació

ALIMENTACIÓ

Economat Social

Cooperativa de treball per un consum responsable i una cultura autogestionada a la ciutat de Barcelona. Productes ecològics amb valor social i ambiental.

Descompte: reducció del preu de quota trimestral per ser-ne sòcia, de 20 € a 15 €
Més informació

ALIMENTACIÓ

Abarka

Un projecte que, oferint càtering de menjar senegalès i d’altres països africans, busca trencar paradigmes sobre les persones migrants i finançar projectes socials de l’associació Dunia Kato, tot minimitzant els impactes ambientals derivats dels seus serveis.

Descompte: 10% en els serveis de càtering
Més informació

ALIMENTACIÓ

Cafè del Mar

Cooperativa que ofereix serveis de cafeteria i restaurant a Mataró.

Descompte: 5% en el total del tiquet.
Més informació

ALIMENTACIÓ

Centre Social Terra

Centre Social autogestionat mitjançant un servei de bar amb l’objectiu de construir una xarxa real de contrapoder i unitat popular a Benimaclet i els PPCC.

Descompte: 10% en tots els àpats.
Més informació

ALIMENTACIÓ

El Rodal SCCL

Botiga agroecològica cooperativa de Sabadell

Descompte: Les sòcies de la Directa tindran el mateix descompte en els productes que les sòcies de la botiga de El Rodal.
Més informació

ALIMENTACIÓ

Cerveses Rosa De Foc

Cooperativa de cervesa artesana dels moviments socials llibertaris.

Descompte: 10% en la compra de caixes de cervesa via online. Demana el codi de descompte escrivint un correu a birra@cervesesrosadefoc.cat o trucant al telèfon +34 633 41 79 24.
Més informació

ALIMENTACIÓ

Cerveses lluna

Cervesa artesana ecològica i de proximitat d’Alcoi.

Descompte: 10% als productes de la botiga física (presentant el carnet) i en la botiga en línia (enviant un correu amb les dades del carnet a cerveseslluna@gmail.com).
Més informació

ALIMENTACIÓ

La rural de Collserola

Cooperativa de producció ecològica a Collserola.

Descompte: 10 % en els cursos de formació i un 5 % en tots els productes de la botiga de Valldoreix.
Més informació

ALIMENTACIÓ

Eixarcolant

Col·lectiu que fomenta un model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just


Descompte: 10 % de descompte en tots els llibres del Col·lectiu Eixarcolant.
Més informació

MOBILITAT

Ecotxe

Cooperativa de consumidores i usuàries amb seu a Palma que ofereix el servei de lloguer per hores de cotxe elèctric compartit o carsharing.

Promoció: exempció del pagament de 100 € de capital social (pagant només el lloguer) en l’ús de cotxes elèctrics (màxim de 100 hores durant 3 anys). A més, les cinc primeres hores d’ús del servei seran gratuïtes.
Més informació

MOBILITAT

Som Mobilitat

L’objecte de Som Mobilitat és impulsar totes aquelles accions o projectes que contribueixin que tots els desplaçaments dels seus socis siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, i així reduir els vehicles acumulats a les nostres ciutats.

Promoció: 2 hores gratuïtes en l’ús de vehicle elèctric si et dones d’alta com a sòcia de Som Mobilitat
Més informació

MOBILITAT

Mensakas

Cooperativa de repartiment a domicili que es regeix pels valors del consum responsable i de proximitat, la cooperació i el bé comunitari.

Promoció: Descomptes o un primer enviament completament gratuït per a la una comanda a través de la nostra APP de menjar a domicili Coopcycle.
Més informació

TELEFONIA

Som Connexió

Primera cooperativa de telefonia. Ofereix una alternativa de consum en el sector  de la telefonia i internet amb l’objectiu d’avançar cap a la sobirania de les telecomunicacions.

Promoció: contractar una línea de telèfon mòbil sense necessitat d’aportar el capital social de 100 €.
Més informació

ENERGIA

Seneo

Cooperativa de consumidors i usuaris sense ànim de lucre amb intenció de dedicar l’activitat principal a la comercialització d’energia elèctrica certificada 100% renovable.

Descompte: bonificació de 30 € en la seua primera factura de llum emesa per Seneo.
Més informació

TECLONOGIA

Colectic SCCL

Projecte cooperatiu que treballa per la inclusió, l’autonomia i l’apoderament de les persones i les comunitats als àmbits social, laboral i tecnològic

Descompte: Descompte del 5% en tots els serveis de Colectic.
Més informació

TECLONOGIA

Fem Procomuns / Commons Cloud

Cooperativa que mancomuna eines digitals tecnoètiques i ofereix formació per la transició a models socioeconòmics procomuns.

Descompte: 10% en el catàleg de formacions; 10% en relatoria col·laborativa amb Teixidora.net; 30% en eines de teletreball a CommonsCloud.coop.
Més informació

ESPORT I SALUT

Ioga Sants – Connecta’t

Projecte col·lectiu situat al barri de Sants de Barcelona de salut integral i comunitària a través de la pràctica i l’estudi del ioga Iyengar, els canvis d’hàbits quotidians, i la millora de la salut física, emocional i social.

Descompte: 15% en les classes de ioga
Més informació

SALUT

Cos Salut

Cooperativa de salut que vol transformar positivament el model actual per un de més sostenible, que resolgui les necessitats reals dels usuaris. 

Descompte: 30% en visites, teràpies (excepte odontologia) i formacions i xerrades a preu de sòcies de COS
Més informació

CULTURA

Ateneu Popular 9 Barris

Centre sociocultural públic, nascut de l’okupació veïnal l’any 1977 a Barcelona, que funciona segons el model de gestió comunitària. 

Promoció: entrades gratuïtes (places limitades) a tota la programació del cicle de Cítric i del Ròmbic. Envia un correu a comunicacio@ateneu9b.net fins a 2 dies abans de cada espectacle
Més informació

CULTURA

La Repartidora

Espai social i cultural a Benimaclet (València) per a la difusió, debat, formació i recerca d’alternatives socials, polítiques i econòmiques, des del pensament crític i els moviments socials. 

Descompte: 15% en cursos de formació.
Més informació

CULTURA

Caliu editorial

Espai social i cultural a Benimaclet (València) per a la difusió, debat, formació i recerca d’alternatives socials, polítiques i econòmiques, des del pensament crític i els moviments socials. 

Descompte: 10% en tots els llibres de Caliu
Més informació

CULTURA

Ateneu L’Harmonia

Equipament  social i cultural de proximitat que ocupa un dels edificis rehabilitats del recinte fabril de Fabra i Coats. 
Descompte: 10% als tallers de menys de 6 sessions i un 5% als tallers de més de 6 sessions. Per demanar el descompte escriu a informacio@ateneuharmonia.cat.
Més informació

CULTURA

La Hidra Cooperativa

Cooperativa que destina el seu treball a la transformació urbana, amb l’objectiu de sumar-se al conjunt de pràctiques professionals i socials que volen garantir el dret a la ciutat .

Descompte: 5 % en els serveis de formació i una quota de reserva del 3 % en els cursos i jornades gratuïtes.
Més informació

CULTURA

Euskal Etxea

És el racó d’Euskal Herria a Catalunya: eusquera, concerts, literatura, cinema, tallers, xerrades, festes i molt més! 

Descompte: 10% en tallers i cursets
Més informació

CULTURA

KULT

Comunitat oberta de pensament, cultura i acció.

Promoció: 5 % de descompte en llibres de Tigre de Paper i Bellaterra Edicions, exemplars de Catarsi Magazin i en el mercat virtual de la Fira Literal
Més informació

CULTURA

L’Arada Creativitat Social

Cooperativa de treball que es dedica a la promoció social i comunitària de col·lectius, territoris, pobles i barris.

Descompte: 20% en la publicació “El gaig al bosc. Memòria il·lustrada dels boscos del Territori de Masies”, i 20% en la inscripció del taller de poda d’arbres fruiters antics.
Més informació

CULTURA

Aula d’Idiomes

Cooperativa de treball sorgida amb la intenció d’oferir un espai d’ensenyament-aprenentatge de llengües horitzontal i de qualitat basat en els principis de l’autogestió i la democràcia directa, l’anticapitalisme i la pedagogia crítica.

Descompte: 22% en el curs monogràfic en anglès “Eleccions a Escòcia: s’obren nous horitzonts?”
Més informació

TÈXTIL

La Ciutat Invisible

Projecte cooperatiu i autogestionari situat a Barcelona dirigit a crear i difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social.

Descompte: 10% en els productes tèxtils
Més informació

ART I TÈXTIL

UbeEfe

Roba i art, des de Xàtiva, per la transformació social. 

Descompte: 5% en la roba (Ubeefe) i 5% en serigrafia i altres serveis (Cendra)
Més informació

Si ets membre d’un projecte o entitat de l’economia solidària i vols informar-te de com formar part del Carnet Directa, escriu-nos a info@directa.cat i en parlem.