La Cooperativa

La Directa és un mitjà de comunicació en català d’actualitat, investigació, debat i anàlisi. Amb vocació de contribuir a la transformació social, vol exercir la funció de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives. Gràcies a l’existència d’una xarxa de nuclis territorials i col·laboradores que s’ha anat teixint des de 2006, el mitjà arriba a més de 3.000 subscriptores que donen suport al projecte.

Al llarg de més de dotze anys d’existència, el projecte s’ha anat cuinant a foc lent en un sector d’importància estratègica com és el dels mitjans de comunicació. Avui, la Directa disposa d’una elevada capil·laritat social, tot donant veu al ric mosaic de lluites i moviments socials del territori.

En definitiva, la Directa vol ser una eina comunicativa per fer visibles les pràctiques dels moviments socials, els projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l’actual i els col·lectius invisibilitzats per molts mitjans de comunicació.

Després de deu anys, el 2016, vam creure que era el moment de fer una passa endavant. Per això, vam constituir juntes una cooperativa de consumidores i usuàries amb la participació de tots els grups de suport que ens han acompanyat des del principi.

PER QUÈ COOPERATIVA DE CONSUM I USUÀRIES?

    • Cooperativitzem el consum o l’ús de la Directa, és a dir, posem els continguts –entenent que són eines per la transformació social- a disposició de les sòcies i les nosòcies.
    • Aquesta tipologia de cooperativa ens permet incloure els diferents grups de suport que participen en el projecte (col·laboradores, usuàries, treballadores, etc.)
  • La majoria del vot social en mans de les subscriptores (sòcies consumidores) 

Pots consultar els estatuts de La Directa