Transparència

Els comptes anuals de la Directa es presenten i s’aproven a l’Assemblea General de la cooperativa. Tot i així, creiem que l’origen del finançament del mitjà ha de ser una informació pública i disponible per a tothom. Per aquesta raó, publiquem d’on venen els ingressos de la Directa i en què gastem els diners, l’any passat i la projecció d’enguany.

Els comptes definitius de la cooperativa La Directa SCCL es van tancar l’any 2018 amb un balanç positiu de 20.001,33 euros, un cop computats uns ingressos de 266.211 euros i unes despeses de 246.209 euros. Es van aprovar en l’assemblea general celebrada el dijous 13 de juny a La Lleialtat Santsenca. Les subscripcions es mantenen com a columna vertebral del finançament del projecte, i representen el 70,91% dels ingressos, seguit per un 10,88% dels suplements especials i un 6,83% de la publicitat. La partida d’ingressos extraordinaris (no pressupostats), amb l’entrada de 13.500 euros provinents de la subvenció per la incorporació de sòcies de treball, ajudarà –un cop restats els impostos– a incrementar els fons propis de la cooperativa.

En l’apartat d’ingressos destaquen els increments de les subscripcions ordinàries i les que són fruit de campanyes específiques (Nadal, Sant Jordi, etc.). Avui dia són 2.960 les persones subscrites en les modalitats web, paper-web, solidària i internacional. Les edicions especials, suplements editats conjuntament amb entitats o moviments socials, han crescut per sobre de les previsions inicials.

Les despeses se centren, principalment, en tres apartats: costos laborals, impressions i distribució. El 2018 es va incrementar la presència al País Valencià, amb la contractació d’una periodista a mitja jornada i es va millorar en 100 euros bruts el sou de les treballadores. També creix l’apartat de serveis professionals per les tasques de correcció i per l’elaboració de continguts dels suplements.

Aquí podeu consultar les actes de les Assemblees Generals de la Cooperativa La Directa SSCCL

2016 

17 de setembre

2017

29 d’abril

2018

10 de febrer

9 de juny

2019

9 de febrer 

13 de juny

2020

13 febrer